Reizen

Op het Marnix Gymnasium gaan we regelmatig op reis in binnen- en buitenland.  De excursies en reizen bieden een waardevolle aanvulling op het leren op school.

Aan het begin van klas 1 gaan we naar Leiden. Dan duiken we de geschiedenis in en ontdekken we het leven in Nederland in de Romeinse tijd. Ook gaan we naar Naturalis en sta je oog in oog met de T-rex. De excursie zorgt ervoor dat de eersteklassers elkaar beter leren kennen. Aan het eind van klas 1 kun je trouwens ook mee op kamp, met veel sportieve activiteiten, een dropping en een warm kampvuur.

In de tweede klas gaan we naar Neeltje Jans en de Maeslantkering en in de derde klas gaan we op zeilkamp. Na een dag varen op het water, leggen we de boot aan de kant en gaan we samen koken. ’s Avonds kunnen we lekker chillen en zingen bij het kampvuur.

Internationale uitwisseling

We hebben uitwisselingsprojecten met scholen in Frankrijk en Duitsland. Volg je Frans, dan ga je in klas 4 naar de Franse stad Rouen. Daar draai je mee in een gastgezin, proef je de Franse cultuur en kun je Frans of Engels spreken. Volg je Duits, dan ga je naar Keulen en kun je je Duits goed oefenen. Ervaringen uitwisselen met leeftijdgenoten op gebied van taal en cultuur helpen je om je staande te houden in de steeds internationaler wordende samenleving.

Rome of Athene!

Hoogtepunt van ieders schoolleven op het Marnix is de reis naar Italië of Griekenland. Ruim een week word je rondgeleid door je docenten die je alles kunnen vertellen over klassieke gebouwen, geschiedenis en kunst. Zo kun je de geuren en kleuren van de klassieke oudheid opsnuiven. Je logeert met je vrienden op een hotelkamer en kun je genieten van het Romeinse of Griekse leven.

Maatschappelijk stage India

Naast de uitwisselingsprogramma’s met buitenlandse scholen kunnen leerlingen die dat willen, hun maatschappelijke stage vervullen in India. Tijdens de tiendaagse stage verzorgen onze leerlingen workshops en geven ze les aan weeskinderen van de Yuvalok-school in Bangalore. Een onvergetelijke ervaring!

Voor deze maatschappelijke stage geldt een selectieprocedure.

De mooiste en leukste foto’s komen elk jaar online te staan.