Sport

Zoals het op een klassiek gymnasium hoort, wordt er ook op het Marnix veel aan sport gedaan. In de lessen Lichamelijke Opvoeding krijg je een breed scala aan bewegingsactiviteiten aangeboden. Ontdek wat je kan, welke sport bij je past, verbeter je prestaties en geniet van de teamspirit.

Sportcommissie

Buiten de reguliere gymlessen worden verschillende sportactiviteiten georganiseerd. Leerlingen die het organiseren van sportactiviteiten leuk vinden, kunnen zich opgeven voor de sportcommissie. Uiteraard kan niet iedereen hierbij aangenomen worden, dus wordt er door de docenten LO een selectie uit de aanmeldingen gemaakt. De sportcommissie organiseert sportactiviteiten binnen de school, zoals toernooien en clinics en buiten de school, zoals een intergymnasiaal sporttoernooi (Pegasus), het Shell Hockey Toernooi en Mission Olympic.

Daarnaast schrijven leerlingen uit de commissie stukjes voor in de schoolkrant (Pantheon), houden zij zich bezig met selecties voor de sporttoernooien en vergaderen zij regelmatig o.l.v. een docent LO  om allerlei zaken te bespreken en hun eigen ideeën in te brengen.

Roeien, squash, tennis, schermen…

In de 6e klas volg je de lessen LO wekelijks in een blokuur tot aan de kerstvakantie. Tijdens deze lessen staat de introductie met een (nieuwe) sport centraal in de vorm van sportoriëntatie. Er worden 2 blokken van elk 4 weken georganiseerd, waarbinnen de leerlingen kennismaken met of zich verdiepen in de sport die zij gekozen hebben.  Dit jaar bestaat de keuze voor blok 1 uit: honkbal, roeien, dans, flagfootball en boksen. In blok 2 kun je kiezen uit: squash, klimmen, boogschieten en tennis. Vanaf volgend jaar hopen we 3 blokken van elk 4 weken aan te kunnen gaan bieden.