Begeleiding & ondersteuning

Bij de begeleiding en ondersteuning van leerlingen speelt de mentor een belangrijke rol. De mentor begeleidt de klas als groep en zorgt voor de persoonlijke begeleiding van de leerlingen. Als het nodig is, neemt de mentor contact op met de ouders. Afhankelijk van de situatie wordt bekeken welke hulp of extra begeleiding de leerling nodig heeft.

Je kunt altijd terecht bij je mentor. Ook als het even niet zo goed met je gaat. Misschien zijn er thuis problemen. Of je haalt opeens erg slechte cijfers. Je wordt geplaagd in je klas. Of je hebt wat bijlessen nodig. Je voelt je zo zenuwachtig bij een proefwerk dat je niks meer weet. Of je bent dyslectisch en dat zorgt voor problemen.

Dan zorgt het Marnix voor de hulp die jij nodig hebt! Wat je daarvoor moet doen? Dat is heel eenvoudig: je stapt naar je mentor en vertelt je verhaal. Of naar iemand anders: de afdelingsleider van je leerjaar of naar de een van de vertrouwenspersonen. Je kunt hun namen en functies vinden bij de webpagina medewerker en zijn via e-mail bereikbaar.

Huiswerkbegeleiding

Het kan ook zijn, dat je thuis je schoolwerk niet kunt maken of geen steun kunt krijgen, dan kun je naar de huiswerkklas op school. Daar kun je in alle rust zelfstandig leren; terwijl je bezig bent, krijg je wat drinken en wat lekkers en is er een begeleider, die je kan helpen.

Op het Marnix Gymnasium wordt dagelijks tussen 14.20 en 18.00 uur huiswerkbegeleiding gegeven door medewerkers van Lector Studiebegeleiding. Ze helpen je bij het plannen, maken en leren van huiswerk. Tijdens de huiswerkbegeleiding is er veel aandacht voor structuur, organisatie en leervaardigheden. Daarnaast bieden de studiebegeleiders vakinhoudelijke hulp en controle. Bijles op individuele basis is ook mogelijk.

Meer informatie is te vinden op www.lectorstudiebegeleiding.nl. Lector Studiebegeleiding is telefonisch te bereiken op nummer 088 221 14 44 of per e-mail: info@lectorstudie.nl

Wil je meer weten over de hulp die je kan vragen, als het niet zo goed met je gaat, lees dan

Als het niet zo goed met je gaat

Het pestprotocol