Ruimte om je eigen route te kiezen: keuzeprogramma 21ste eeuwse vaardigheden

We vinden het belangrijk dat je goed dingen kunt bedenken, maar ook dat je zelf leert onderzoeken én uitvoeren. Daarom hebben we in de onderbouw het keuzeprogramma A&C en R&D. A&C staat voor Art & Culture en R&D voor Research & Development.

21ste eeuw

Ben je vooral geïnteresseerd in kunst en cultuur en ook een beetje creatief, kies dan voor Art & Culture. Ben je meer van het ontwerpen en onderzoeken, dan is R&D iets voor jou. Bij beide programma ‘s leer je vaardigheden als informatie verwerven, creatief denken, communiceren en samenwerken. Dat noemen we ook wel 21e eeuwse vaardigheden. Bij A&C doe je dat via de bestudering en oefening in de kunstdisciplines dans, theater, film, beeldend en muziek. Bij R&D doe je dat via ontwerpen en onderzoeken van vraagstukken als ‘’hoe maakt een robot je leven makkelijker?’’ en ”smaken blauwe M&M’s nu echt anders?’’

Naast het keuzeprogramma, waarin je dus zelf je richting kiest, krijg je het vak Internationalisering. We vinden het namelijk ook belangrijk dat je goed weet wat er in de wereld gebeurt en welke internationale ontwikkelingen voor de toekomst belangrijk zijn. Denk daarbij aan vraagstukken als internationale politiek, globalisering en migratie.